Hastalıklara ve Strese İyi Gelen Uçucu Yağlar

Hastalıklara ve Strese İyi Gelen Uçucu Yağlar

Virüs ve Mikroplara Karşı Mücadelede Uçucu Yağların Önemi

Bir koruyucu hekimlik sistemi olan ve yaklaşık 6000 yıllık geçmişe sahip olan Aromaterapi; bitkilerin kabuk, yaprak, çiçek, meyve, tohum, sap, kök gibi farklı yerlerinden çeşitli yöntemlerle elde edilen uçucu ve sabit yağlar aracılığıyla bütünsel dengeyi amaçlar. Vücut ve zihni uyarmak yoluyla kişinin kendi kendine iyileşmesini hızlandırır.

Kokular bilinçaltımızı harekete geçiren tek uyarıcıdır. Aromaterapide amaçlanan şey; ruh-beden-zihin dengesi ile normal hastalıkları uçucu yağların bilinçaltına yaptığı etkiyle hafifletmektir. Aynı zamanda iyileştirici, rahatlatıcı, canlandırıcı, ağrı kesici ve en önemlisi de mikrop ve virüs öldürücü özelliklerinden yararlanmaktır. 

Hastalık ve Strese İyi Gelen Uçucu Yağlar
Hastalık ve Strese İyi Gelen Uçucu Yağlar

Soğuk Algınlığı, Gribal Enfeksiyonlarda Uçucu Yağların Önemi

Yüzyıllardır değer kaybetmeden hayatımızda var olan çeşitli bitkiler, pek çok anlamda hayatımıza değerli katkılarda bulunuyor. Lavanta yağı, portakal kabuğu yağı, defne yaprağı yağı, okaliptüs yağları bulunduğu ortama ferahlık sağlarken aynı zamanda gribal enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına da iyi gelmektedir.

Pandemi döneminde yaşadığımız tedirginlik direncimizi düşürmüştür. Virüs ve bakterilerin vücudumuzda yer etmesine engel olmak için portakal kabuğu yağı, limon kabuğu, nane ve okaliptüs uçucu yağlarının antivirus ve antibakteriyel etkisinden yararlanmalıyız. Bu yağları koklama kutularına damlatarak gün içerisinde koklayabilir, kokuları içimize çekerek düşen direncimizi, enerjimizi kuvvetlendirebiliriz.

Canlanıp enerji kazanmak, konsantrasyonumuzu artırmak ve odaklanmak için biberiye yağı koklayabiliriz. Kalbimizi kuvvetlendirmek, korkularımızdan uzaklaşmak ve içimizi ferah tutmak için kalbin yağı olarak bilinen gül yağını koklayabiliriz.

Antiseptik özelliği yüksek olduğu için kekik yağını evimizde, iş yerimizde bulundurabiliriz. Mevsim değişiminde ve kış başlangıcında çabuk hastalanıyorsak, suya birkaç damla kekik yağı damlatıp ağzımızı bununla çalkalayarak içebiliriz. Enfeksiyonlar için koruyucu bir kalkan görevi üstlenicektir.

Portakal kabuğu yağının güzel ve yoğun bir kokusu vardır. Portakalın kabuğu yavaş yavaş soyulurken turuncu renkli meyvenin saldığı güzel koku aynı zamanda mikropları da öldürür. Bu koku ruhu canlandıran ve vücudu sakinleştiren, içinizde huzur ve mutluluk yaratan bir kokudur. 

Hastalık ve Strese İyi Gelen Uçucu Yağlar
Hastalık ve Strese İyi Gelen Uçucu Yağlar

Her evde bulunması gereken diğer harika yağ, lavanta uçucu yağıdır. Uyku probleminiz varsa, yatmadan yastığınızın yüzünüzün değmeyeceği kısmına 3-4 damla damlatınız. 

Aromaterapi hakkında daha fazla bilgi almak için bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.

Yakın zamanda yapacağımız aromaterapi atölyelerinden haberdar olmak için İnstagram'dan bizi takip etmeyi unutmayınız.

İyi günler dileriz!

Hastalık ve Strese İyi Gelen Uçucu Yağlar
Hastalık ve Strese İyi Gelen Uçucu Yağlar