Bir Kozmetik Ürünün Değeri Nasıl Anlaşılır?

Bir Kozmetik Ürünün Değeri Nasıl Anlaşılır?

Kozmetik sektörünün giderek büyümesiyle beraber tüketiciler çeşitli pazarlama taktikleriyle yanlış ürünlere yönlendiriliyor. Daha çok kimlerin kullandığına ve ne kadar indirimde olduğuna bakılarak alınan bu ürünler, cildinize geri dönüşü olmayan zararlar verebilir. 

Çoğu marka ne sattığını bilmiyor. Hammadde içeriği, ambalajlanma, depolanma süreçleri ve içerik bilgisine yeteri kadar hakim değiller. 

Mor Kil Maskesi ve Lavanta Suyu
Mor Kil Maskesi ve Lavanta Suyu

İyi bir kozmetik ürününde dikkat edilmesi gerekenleri sizler için bu yazıyla derledik. Bu maddelere dikkat ederseniz alacağınız ürünün kaliteli olduğunu anlayabilirsiniz. 

En önemli nokta ürünün hammadde kalitesidir. Bir kozmetik ürünü almadan önce içeriğindeki aktif içeriklerin neler olduğuna, ne işe yaradıklarına bakmanız çok önemlidir. Dionesse olarak kullandığımız tüm aktif maddelerin ne işe yaradığını internet sitemizde sizlerle paylaşmaktayız. Organik tarım yöntemleriyle yetiştirilen bitkilerden elde edilen özler ve yağlarla ürünlerimizi sizlere sunmaktayız.

Kozmetik ürünler pazarlanırken kullanılan genellemeler yanlıştır. Her ürün herkese iyi gelmez. İyi markalar, ürünlerinin cilt üzerinde olumlu etkiler yaratmasına özen gösterirler. Kullandığınız ürünün anlık etkilerinden ziyade, belirli bir süreçte gösterdiği düzenli etkilerine dikkat etmenizi öneririz.

Ürün hakkında bir diğer önemli konu ise ambalaj ve kullanım kolaylığıdır. Dayanıklı cam ambalajlar ürünlerin raf ömrünü uzatırlar ve cilde sürümü sırasında içine bakteri geçmeyecek damlalıklara sahiptirler. Aldığınız kozmetik ürünün şişesinin veya kutusunun şıklığına bakarken bir yandan da kalitesine ve koruma mekanizmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kaliteli ve güvenilir bir kozmetik ürünü koruyucu kimyasallar kullanmadan uzun süre dayanması için çok iyi bir formülasyon sürecinden geçmelidir. Ar-ge merkezlerinin uzun ve dikkatli çalışma süreçleri, laboratuvarlarda yapılan testler ve ürün etkinliğini maksimum seviyede tutacak çalışmalar bu işin temelini oluşturur. Bir şişenin "ml" boyutuna bakmadan önce içeriğindeki formülasyonun incelenmesi gerekmektedir.

Dudak Bakım Serumu
Dudak Bakım Serumu

Son günlerde kozmetik ürünlerin ambalajlarında yazan %4 Niacinamide, %5 Hyaluronic Acid gibi sloganlar müşteriyi önemsemeyen ve tamamen pazarlama aracı olarak kullanılan sloganlardır. 

Dionesse olarak ürünlerimizi kendi laboratuvarımızda ortaya çıkarıyoruz. Tüm testleri onaylı ürünlerimizin tüm aktif maddelerini İsviçreli Mibelle firmasından tedarik ediyoruz. Ürünlerimizi, kapaklarına "niacinamide" gibi terimler yazarak pazarlamak yerine, onlarca aktif içeriği bir serum halinde sizlere sunuyoruz. 

Bir kozmetik ürünün sizlere verebileceği zararın boyutları çok yüksektir. İçeriğini bilmediğiniz markaların ürünlerini kullanmamanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Aktif içerikler ve çeşitli sorularınız için bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.

İyi günler dileriz!